De Keuken

Al meer dan 20 jaar proberen we de smaken van de authentieke traditionele Baskische gastronomie te hervinden, waarbij hoogwaardige seizoensgebonden ingrediënten en een zorgvuldige bereiding centraal staan. Onze keuken is eenvoudig, verstoken van complexiteit, gericht op het product en de herkomst ervan, waarbij grondstoffen en vuur de drijvende krachten achter elk gerecht vormen.

Onze menu’s

Mesa de trabajo 2

MENU

Mesa de trabajo 3

DRINKS

Mesa de trabajo 4

BAR

Mesa de trabajo 5

GROUPS

Onze
roots

De droom van de broers werd werkelijkheid toen ze hun eerste Sagardi-restaurant openden in de historische Gotische wijk van Barcelona, dat sindsdien, meer dan vijfentwintig jaar geleden, dankzij zijn uitstekende reputatie en succes is uitgebreid naar 5 landen en 8 steden. Vanaf het allereerste begin hebben we een speciale relatie met het Baskenland opgebouwd en onderhouden we een hecht netwerk van lokale partners en leveranciers met unieke producten. Deze relatie gaat verder dan het professionele domein en deelt een gemeenschappelijke focus op het streven naar uitmuntendheid en de puurheid van ingrediënten, de echte sleutels tot de traditionele Baskische keuken.

Respect

De traditionele Baskische boerderijen zijn de levende symbolen van de diepe band tussen de mens, het land, en de producten die het oplevert. Gelegen in prachtige landelijke landschappen vormen ze het hart van de Baskische landbouw- en veeteeltproductie. Onze producten komen van deze boerderijen, verse en smaakvolle groenten en fruit, geteeld in vruchtbare grond en met zorg gekoesterd. Bovendien kunnen we dankzij de veeteelt op deze boerderijen vlees en worst van topkwaliteit leveren, afkomstig van dieren die duurzaam en met respect zijn gehouden.

Vuur

De Baskische grill is het hart van Sagardi. Het is een custom-made werktuig, het resultaat van jaren werk en verfijning, en een zeer gewaardeerd ambacht. Een ambacht dat oefening, kennis en emotionele intelligentie vereist om timing en temperaturen te leren interpreteren. En als er een koning van de grill is, dan is het wel de Baskische txuleton, een echt instituut in het Baskenland dat Grupo Sagardi heeft weten te internationaliseren. Het is een uniek stuk vlees in de wereld dat een zorgvuldige selectie vereist, en met de hulp van onze vleeskeurders zijn we erin geslaagd om het naar verre landen en culturen over te brengen.

Een Baskische
ervaring

Sagardi Baskische Chefs is de belichaming van een ware Baskische ervaring. Kwaliteit is alles: elke Bask heeft een mening over waar je de beste kaas, zeevruchten en txuleton kunt vinden. De eetcultuur verenigt echter alle Basken, wat gevoed wordt door hun gezamenlijke band met culinaire tradities. We serveren de beste stukken rood txuletonvlees, verse wilde zeevruchten en groenten uit eigen tuin dankzij de fantastische producten uit Baskenland en de kennis van onze Baskische voorouders. Naast de traditionele Baskische sagardo (cider) uit Guipuzcoa en Txakoli serveren we een ruime selectie ambachtelijke wijnen, een fijne keuze uit meer dan 250 exquise wijnen.

Traditie

Sagardi Group is een strategische partner van de Euskadi Gastronomika Club of Basquetour. een concept dat is opgericht met als doel de traditionele Baskische keuken nieuw leven in te blazen, met bijzondere nadruk op de selectie van ingrediënten en producten van exclusieve, ambachtelijke Baskische producenten en leveranciers. Of u nu op zoek bent naar een plek om steak te eten of wilt genieten van een unieke culinaire ervaring in Londen, Sagardi is het adres waar u moet zijn.

Een gepassioneerde droom

Sagardi is ontstaan uit de gepassioneerde droom van twee Baskische broers Iñaki en Mikel Lpz. De Viñaspre. Van jongs af aan leerden ze traditioneel en authentiek Baskisch koken in de kleine keuken van hun "amona" (oma) in Vitoria, Baskenland. Sagardi Amsterdam ligt in het hart van de stad, aan de Singel, vlakbij de Dam en het Centraal Station. De perfecte plek om de Baskische gastronomische cultuur onder de aandacht te brengen. De ruimte heeft een spectaculair interieur met veel industrieel staal, enorme houten tafels en kale betonnen vloeren. Gebaseerd op de Baskische "txokos" clubhuizen (een besloten gastronomische club) waar de Baskische leden samenkomen om te koken, te experimenteren met nieuwe manieren van koken, te eten en te socializen.

Care

Elke dag komt de lekkerste verse vis van de belangrijkste Baskische en Mediterrane vismarkten bij SAGARDI op tafel om te worden gegrild. De ongerepte Cantabrische kust in Baskenland staat bekend om zijn uitstekende vis. Pure smaken van de zee en het zout die we met het grootste respect en zorg bereiden.

Onze
waarden

De boerderij is het hart van de overvloedige Baskische boomgaard, een land dat door generaties Baskische boeren met noeste arbeid is gevormd. Deze schaarse en uitdagende grond zorgt samen met de verschillende seizoenen voor een grote verscheidenheid aan seizoensproducten die een verrijking zijn voor onze gerechten. Alle groenten die we gebruiken zijn biologisch geteeld in onze eigen tuinen. 

Our Meat

Rundvlees staat centraal in het erfgoed van Baskenland. Volgens een eeuwenoude traditie hebben de Basken eer betoond aan de txuleton. Dit is rundvlees van voormalige melkkoeien (8-16 jaar oud) die hun hele leven deel hebben uitgemaakt van de boerderij en hun werkzame jaren hebben voltooid voordat ze de wei in gingen.

Rundvlees van oudere dieren is een zeldzaamheid in Amsterdam. Omdat het economisch niet rendabel is om koeien langer te houden, ligt de rundvleesproductie op ongeveer 1-2 jaar oud. Het verschil in Baskenland is dat de koeien pas op hoge leeftijd, nadat ze van hun pensioen op een 100% natuurlijk dieet hebben genoten, tot steaks worden verwerkt. Als laatste eerbetoon wordt het txuleton rundvlees bereid, gedeeld en gezamenlijk gegeten.

We kopen het vlees bij kleine boerderijen in Baskenland en onderhouden de banden met de weinige overgebleven Baskische boeren die het vee tot op hoge leeftijd koesteren. Naarmate de koe ouder wordt, rijpen zowel het vet als de spieren, wat een totaal andere eetervaring oplevert. De intensiteit van de smaak van oudere dieren is simpelweg ondenkbaar bij jonge dieren. Ook de textuur en vetmarmering zijn verbeterd door de jaren dat ze op de weide hebben doorgebracht. Tot 40 dagen drooggerijpt, langzaam gegrild boven hete kolen en geserveerd in porties van 1 kg (minimaal).

Gallery

Cuisine