DE PINCHOBAR


In onze bar maakt u kennis met de pintxos uit Donostia, een essentieel element uit de populaire Baskische cultuur. De seizoensgebonden hapjes zorgen ervoor dat uw glas wijn in het gezelschap van uw vrienden nog lekkerder smaakt. De Baskische pintxotraditie is een sociaal gebeuren en een fantastische manier om van het leven te genieten.

DE BASKISCHE GRILL


SAGARDI heeft in meer dan 25 jaar ervaring zijn eigen keuken aparatuur ontwikkeld, de Baskische Grill. Deze grill heeft een heel eigen design en is daarom een fundamenteel bestandsdeel van de identiteit van de Baskische keuken. Deze grill is ontwikkeld op basis van kennis, ervaring en traditie van de Baskische vleesgrillers. Wij kunnen dan ook met trots zeggen dat de grill het hart is van ons restaurant.

DE TXULETON


SAGARDI heeft Baskische chefs in dienst die de eeuwenoude traditie van de “Txuleton” hebben geperfectioneerd, een traditie geboren uit de oorsprong van de Baskische vleesgrillers. Voor onze kritische selectie van rood vlees selecteren wij de rijkelijke gevoedde kalveren en runderen met uitzonderlijke volle smaak. Deze smaak doet denken aan de geur van aarde, melk en weiland, dat onze smaakpapillen doet prikkelen. Kortom, een eerlijk, natuurlijk, gezond en ambachtelijk product.

VISMARKT


SAGARDI selecteerd elke dag de meest verse vis wat Nederland en omstreken te bieden heeft voor onze grill. Vanuit de ruige kust van de Cantabrische Zee, onze Noordzee, totaan de vismarkt van Cornwall staat SAGARDI bekend om haar uitstekende seletie van vis. De zuivere smaken van zee en salpeter worden met respect en zorg bejegend.

TUINEN


Het Baskische platteland is bezaaid met boerderijen en landbouwgrond. Die rijkdom hebben we te danken aan de vele generaties van hardwerkende, Baskische boeren. Zij bewerkten de schaarse, ruige landbouwgronden die ons vandaag een breed scala aan seizoensproducten levert.