Iñaki López de Viñaspre

Iñaki is een antropoloog die gespecialiseerd is in voedsel en gepassioneerd is door koken.

Ik heb mezelf altijd beschreven als een kookliefhebber. Sinds mijn amona (oma in het Baskisch) mij als klein kind leerde koken ben ik geobsedeerd door de traditionele, Baskische keuken. Daarom ben ik antropologie gaan studeren aan de universiteit.

25 jaar geleden openden mijn broer Mikel en ik het restaurant IRATI in Barcelona. Vandaag de dag is het uitgegroeid tot een referentie van de Baskische gastronomie in de stad Barcelona en dient het daarom ook een duidelijk doel: de traditionele Baskische keuken introduceren aan de rest van de wereld.

Eigenlijk was IRATI de voorloper van SAGARDI Baskische chef-koks, ons meest ambitieuze project waarmee we de Baskische eetcultuur tot buiten de nationale grenzen willen uitdragen.

Het project is uitgegroeid tot een solide en authentieke onderneming die inzet op kwaliteit en reeds actief is in 10 steden. Hier in Amsterdam willen we, net zoals in al onze andere filialen, de waarden van de traditionele, Baskische keuken uitdragen en de smaken van onze kindertijd herontdekken. Kortom, we serveren gerechten met genegenheid. We moedigen u aan om meer te leren over onze fascinerende cultuur en smaakvolle producten.

TXULETON

DE BASKISCHE GRILL

HEEK OP DE WIJZE VAN DONOSTIA